Θεωρείτε πλέον ότι η Αφρική είναι το μέλλον της παγκόσμιας αγοράς. Έχει υπερβολικά μεγάλες ανεκμετάλλευτες εκτάσεις και εύφορο κλίμα, που από διάφορες μελέτες που έχουν γίνει, πιστεύετε ότι μπορεί να θρέψει τον παγκόσμιο σημερινό πληθυσμό, με μόνη χρήση των 2/3 των εδαφικών δυνατοτήτων της, τη στιγμή που πλέον οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου, δυσκολεύονται να καλύψουν στο 100% τις ανάγκες τους.

Οι παραγωγικές μονάδες στο Κονγκό, στο τομέα παραγωγής ή/και παρασκευής προϊόντων τροφίμων, είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Παραδείγματος χάρην υπάρχουν μόνο 5-6 μεγάλα μονάδες παρασκευής ψωμιού στη πόλη της Κινσάσα (16.000.000 κατοίκων) και βγάζουν έναν τύπο ψωμιού μόνο, τα οποία δουλεύουν επί 24ωρου βάσεως και η παραγωγή τους δεν είναι επαρκής. Κι όταν αναφέρουμε μονάδα μιλάμε για εργοστάσιο κι όχι έναν απλό φούρνο όπως τους ξέρουμε εδώ. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά, όπως και ακόμα περισσότερα όπου δεν υπάρχει καθόλου παραγωγή και όλα είναι εισαγόμενα, με τρομερή ζήτηση και πλήρως ανεπαρκής προσφορά.

Γενικά ο ανταγωνισμός για μια παραγωγική μονάδα που ενδιαφέρετε να δημιουργήσει μια μονάδα σε χώρα της Κεντρικής Αφρικής, είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτος. Ζητάνε τα πάντα, διότι όλα είναι εισαγόμενα, με αποτέλεσμα το υπερβολικό κόστος αγοράς. Η μεγαλύτερη ζήτηση που έχουμε εντοπίσει βρίσκεται σε προϊόντα όπως:

 • Μονάδα παραγωγής ντομάτας και παρασκευής ντομάτας πελτέ που είναι είδος πρώτης χρήσης

 • Μύλος παρασκευής αλευριού είτε από σιτάρι (με εισαγωγή πρώτης ύλης), είτε από καλαμπόκι (με χρήση ντόπιας παραγωγής καλαμποκιού που υπάρχει σε αφθονία), είτε μανιόκας (ντόπιο λαχανικό το οποίο χρησιμοποιείτε σε μεγάλο βαθμό λόγω έλλειψης άλλου τύπου αλευριού). Μύλοι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

  Συνδυαστικά καλό θα είναι να υπάρχει και παρασκευαστήριο προϊόντων άρτου.

 • Μονάδα παραγωγής κρέατος για χοιρινό, μοσχάρι & κοτόπουλο (πλήρη μονάδα με στάδιο ανατροφής ζώου, σφαγής, τυποποίησης & διάθεσης).

 • Μονάδα παρασκευής φρέσκου γάλακτος. Δεν υπάρχει πουθενά. Τα μόνα που βρίσκουν είναι μακράς διαρκείας και σε σκόνη (τα οποία είναι και πανάκριβα). Ένα αρμεκτήριο & μονάδα τυποποίησης  γάλακτος θα είχε τεράστια έσοδα σε χώρες της Αφρικής, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με μονάδα παρασκευής κρέατος.

 • Μονάδα παρασκευής χυμών , κομπόστες  φρούτων (παρασκευή & τυποποίηση).

 • Τουβλοποιείο  (υπάρχει πρόσφατη σχετική μελέτη της SAMBO που δίνει υψηλή κερδοφορία)

 • Μονάδα παραγωγής υφασμάτων από βαμβάκι

 • Μονάδα παραγωγής γυναικείων εσωρούχων & ενδυμάτων

 • Σαπωνοποιία

 • Παραγωγής φοινικέλαιου

 • Μονάδα παρασκευής επίπλων, πορτών & πορτών ασφαλείας

 • Μονάδα ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού, μετάλλων, κ.λ.π.

Η ζήτηση, σε προϊόντα αλλά και υπηρεσίες όλων των προαναφερόμενων τομέων δραστηριότητας, είναι τεράστια και η προσφορά ανεπαρκής ως μηδενική. Οι τιμές για πολλά από τα προϊόντα που αναφέραμε είναι εξωπραγματικές για τα δικά μας δεδομένα κι όλα αυτά με φοβερά μεγάλο αγοραστικό κοινό, χωρίς ανταγωνισμό (με πλήρη απορρόφηση της παραγωγής του) και με οφέλη & απαλλαγές από το κράτος που δίδονται σε τέτοιου είδους παραγωγικές μονάδες. Θεωρούμε ότι εάν σκέφτεσαι να επενδύσεις κάπου, για να μπορέσεις να επιβιώσεις σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, η Αφρική είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σου και θα χαρούμε να το αναλύσουμε μαζί σας σε μια συνάντηση.