Παρόμοια «βάσανα» στις εθνικές Νιγηρίας, Ζιμπάμπουε και Καμερούν.

Η εθνική ομάδα της Ουγκάντας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων του Κόπα Άφρικα και σε γκρουπ που περιλάμβανε και τη διοργανώτρια Αίγυπτο (μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου) κατάφερε να πλασαριστεί δεύτερη και να περάσει στους «16» της διοργάνωσης. Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Οι ποδοσφαιριστές προχώρησαν σε αποχή από την προπόνησή τους, δύο μόλις 24ωρα πριν από την αναμέτρηση κόντρα στη Σενεγάλη που θα δώσει το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά. Αιτία στάθηκε η αθέτηση της συμφωνίας μεταξύ εκείνων και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, την οποία κατηγορούν για μη τήρηση των υποσχέσεων όσον αφορά τις οικονομικές τους απολαβές.

Σύμφωνα με το BBC Sports, η FUFA κάνει λόγο για κίνηση που προσπαθεί να δημιουργήσει πίεση και η οποία δεν γίνεται σε σωστό χρονικό σημείο, ενώ τονίζεται πως «μέχρι τις 2 Ιουλίου 2019, κάθε παίκτης έχει λάβει 14.600 δολάρια και αναμένεται να λάβουν περισσότερα επιδόματα και μπόνους νίκης. Ελπίζουμε οι παίκτες να αποσύρουν την απόφασή τους και να δηλώσουν το “παρών” στην προπόνηση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, η Ουγκάντα δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει τέτοιο ζήτημα στο φετινό Κόπα Άφρικα, καθώς παρόμοια «βάσανα» είχαν στις εθνικές Νιγηρίας, Ζιμπάμπουε και Καμερούν.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/