Το Κονγκό-Ελληνικό επιμελητήριο Congrec με χαρά ανακοινώνει την ανακήρυξη ως Επίτιμου Προέδρου του Επιμελητηρίου του τον έως σήμερα εξοχότατο Έλληνα Πρέσβη στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό  κύριο Αλέξανδρο Κατράνη.

Στην συγκέντρωση της ολομέλειας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αποφασίσθηκε ομόφωνα η απονομή του τίτλου ως Επίτιμου Προέδρου του στον αξιότιμο ‘Έλληνα Πρέσβη κύριο Αλέξανδρο Κατράνη ως αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών του και της στάσης του ως Πρέσβης σε θέματα που αφορούσαν το επιμελητήριο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πανηγυρική υπογραφή του καταστατικού ίδρυσης του Επιμελητηρίου έγινε παρουσία του κυρίου Αλέξανδρου Κατράνη στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της χώρας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Η στήριξη του ήταν καταλυτική για την δημιουργία την ύπαρξη και τα επιτεύγματα του επιμελητηρίου μέχρι σήμερα. Πάντα ήταν δίπλα μας ως ενεργός Πρέσβης συμβουλεύοντας τα ιδρυτικά μέλη, αλλά και επεμβαίνοντας ουσιαστικά όπου του ζητήθηκε ως Πρέσβης σε θέματα που αφορούσαν τις σχέσεις των δυο χωρών. Η υποδειγματική του στάση σε συμβουλευτικό αλλά και ενεργό επίπεδο, είναι άξια επαίνου και η απονομή αυτού του τίτλου είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να δοθεί σε έναν τέτοιο άνθρωπο.

Θα θέλαμε να τον συγχαρούμε για το έργο του και ευχόμαστε από καρδιάς να παραδειγματιστούν κι άλλοι άνθρωποι μέσα από τις αξίες και το έργο που πρόσφερε ο κύριος Αλέξανδρος Κατράνης τιμώντας  το αξίωμά του Έλληνα Πρέσβη στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (Λ.Δ.Κ. – Πρώην ΖΑΙΡ, πρώην Βελγικό Κονγκό) καθώς και στην όμορη Δημοκρατία του Κονγκό ( Πρώην Γαλλικό Κονγκό).