Άριστες θεωρούνται οι σχέσεις των δύο χωρών. Οι επαφές των δύο λαών βασίζονται στη φιλία και στην ειλικρίνεια. Κοινός στόχος είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη των διμερών σχέσεων με σκοπό την ευημερία, την πρόοδο και την οικονομική ανέλιξη των δύο χωρών. Οι σχέσεις των δύο λαών χρονολογούνται από το 1850 και θεωρούνται άρτιες, αρμονικές και φιλικές έχοντας αποκτήσει πολλά κοινά βιώματα μέσα στο χρόνο. Και οι δύο λαοί έχουν περάσει στην ιστορία τους από πολέμους, από εμφυλίους πολέμους, την χειρότερη μορφή πολέμου, και από πολιτικές αστάθειες.

Πέρασαν δια πυρός και σιδήρου μέχρι να αποκτήσουν την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους. Έχουν λοιπόν πάρα πολλά κοινά τα οποία οφείλουν να μελετήσουν και να αξιοποιήσουν.

Σε συνέχεια των άριστων σχέσεων έρχεται να βάλει ένα ακόμα λιθαράκι η δημιουργία του Κονγκόελληνικού επιμελητηρίου, το οποίο με την σειρά του, μέσα από μια συλλογική και ομαδική προσπάθεια, θα ισχυροποιήσει τις υπάρχους σχέσεις οι όποιες θα επεκταθούν σε οικονομικούς και εμπορικούς δρόμους που ανοίγονται με την δημιουργία του επιμελητηρίου.

Η αρωγή του επιμελητηρίου στην εδραιόποιηση των σχέσεων θεωρείται σημαντική καθώς μέσω αυτού γίνεται καταγραφή των επιχειρήσεων κάθε είδους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ώστε να επιτευχθούν με τον καλύτερο τρόπο οι επιχειρηματικές συνεργασίες.

Στόχος του επιμελητηρίου είναι η υπογραφή διακρατικών διήμερων συμφωνιών για ταχύτερο και φθηνότερο εκτελωνισμό, την βελτίωση των υπηρεσιών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, τη διήμερη επίσκεψη επιτροπών σε εμπορικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Όλα αυτά είναι σίγουρο πως θα συμβάλουν στην διατήρηση μέσα στον χρόνο των άριστων επαφών των δύο λαών.