Hyppolite Nzita Mpongi
Δήμαρχος Δήμος Μπαρουμπού  της Κινσάσα

Αποτύπωση της συνέντευξης του Δήμαρχου του Δήμου Μπαρουμπού της Κινσάσα, (πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό) στα πλαίσια της επίσκεψης ομάδας Δημάρχων της Κινσάσα στην Ελλάδα για έναρξη συζητήσεων αδελφοποίησης με δήμους της Ελλάδας.

Επιχειρηματικές δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη


Ερ.: Κύριε Δήμαρχε, καλωσορίσατε στα Γρεβενά. Μιλήστε μας  παρακαλώ  για τον λόγο της επίσκεψης αυτής.

Απ.: Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για το θερμό καλωσόρισμα στο Δήμο Γρεβενών και κυρίως τον Δήμαρχο Γρεβενών κύριο Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Οφείλω να σας πω ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την χώρα σας στα πλαίσια της αδελφοποίησης με  Δήμους της Ελλάδας. Αυτό οφείλεται στις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και στην επίσης πολύ καλή σχέση των δύο λαών. Οι Έλληνες στο Κονγκό είναι πολύ αγαπητοί  καθώς οι επαφές τους με τους συμπατριώτες μου βασίζονται στην φιλία και στην ειλικρίνεια . Όσον αφορά στην επίσκεψη μας, αυτή βασίζεται σε δύο κεντρικούς άξονες.

Ο πρώτος είναι οι απαραίτητες και σχετικές επαφές ώστε να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν οι διμερείς σχέσεις προς την ανάπτυξη και την ευημερία των δύο χωρών. Οι επαφές αυτές αφορούν στους Δημάρχους αφού οι Δήμαρχοι είναι αυτοί που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες με στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους. Σκοπός μας είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας αλλά και εμπειριών μέσα από τις συνεργασίες αυτές.

Ο δεύτερος λόγος είναι η ενημέρωση για την ίδρυση του Κονγκό-Ελληνικού Επιμελητηρίου. Έχω την τιμή να είμαι ο Πρόεδρος, με αντιπρόεδρο τον κύριο Άγγελο Βάζα ο οποίος είναι υπεύθυνος για την Ελλάδα. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των δύο χωρών καθώς  η χώρα μου όπως και η δικιά σας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά εξέλιξης.  Ευελπιστούμε σε μια άριστη συνεργασία προκειμένου να υπάρξει μέσα από την ανάπτυξη, ευημερία στους πολίτες και των δύο χωρών.

Ευχαριστώ πολύ κύριε Δήμαρχε.

Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ.